Παρακαλώ περιμένετε...

Αθήνα210 440 6070 Ηράκλειο Κρήτης281 810 4858

Αιμορροΐδες

hemorrhoids-2790200_1280-1200x800.jpg

Πείτε τέλος στις επώδυνες θεραπείες. Θεραπεία αιμορροΐδων με laser – χωρίς νυστέρι – σε 20 λεπτά – χωρίς νοσηλεία.

Η αιμορροϊδοπάθεια (γνωστή για τον πολύ κόσμο ως «αιμορροΐδες»), είναι από τις συχνότερες παθήσεις και επηρεάζουν την καθημερινή ποιότητα ζωής. Στην πραγματικότητα όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού (αποτελεί δηλαδή φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής αυτής). Πρόκειται για μικρά αιμοφόρα αγγεία που σχηματίζουν ένα αγγειακό σύμπλεγμα (αιμορροϊδικό πλέγμα) και μεταφέρουν αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Κατά την διάρκεια της αφόδευσης, χαρακτηρίζονται σαν «αγγειακά μαξιλάρια», προστατεύοντας την περιοχή από τραυματισμούς, κατά την δίοδο των κοπράνων. Όταν αυτά τα αιμορροϊδικά αγγεία ερεθιστούν και διογκωθούν, τότε μιλάμε για πάθηση των αιμορροΐδων (δηλ. αιμορροϊδοπάθεια).
Η κύρια αιτία εμφάνισης αιμορροϊδοπάθειας, φαίνεται ότι αποτελεί η αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης. Έτσι, καταστάσεις που οδηγούν σε αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση, προδιαθέτουν σε εμφάνιση της πάθησης (χρόνια δυσκοιλιότητα, παχυσαρκία, χειρωνακτική εργασία, χρόνιος βήχας).

  Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εξωτερικές και εσωτερικές

Οι εσωτερικές διακρίνονται σε:

  • Πρώτου βαθμού: μικρές διευρύνσεις του αιμορροϊδικού πλέγματος, που δεν προβάλλουν ποτέ προςτα έξω και φαίνονται μόνο κατά την πρωκτοσκόπηση.
  • Δευτέρου βαθμού: αιμορροΐδες που προπίπτουν από τον πρωκτικό δακτύλιο (προς τα έξω δηλαδή) κατά την αφόδευση και ανατάσσονται μόνες τους.
  • Τρίτου βαθμού: αιμορροΐδες που προπίπτουν προς τα έξω κατά την αφόδευση και δεν ανατάσσονται μόνες τους, αλλά μετά από προσπάθεια από τον ασθενή.
  • Τετάρτου βαθμού: αιμορροΐδες που δεν ανατάσσονται (βρίσκονται σε μόνιμη πρόπτωση)

  Συμπτώματα

   Τα συνήθη συμπτώματα που εμφανίζονται στην αιμορροϊδοπάθεια, είναι:

  • αιμορραγία (κόκκινο ζωηρό χρώμα / συνήθως μικρή αιμορραγία κατά τη διάρκεια ή μετά από κάθε κένωση)
  • ερεθισμός, δυσφορία και πόνος στην περιοχή του πρωκτού
  • κνησμός
  • έκκριση βλέννης
  • παρουσία διογκώσεων (ανώδυνων ή επώδυνων) στην περιοχή του πρωκτού

  Αντιμετώπιση

  • Σε περίπτωση ήπιων συμπτωμάτων, η θεραπεία των αιμορροΐδων μπορεί να είναι συντηρητική: αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας (προσθήκη φυτικών ινών στην τροφή, περπάτημα, λήψη περισσότερων υγρών), τοπική καλή καθαριότητα, τοπική χρήση αλοιφών, χορήγηση παυσίπονων.
  • Σε σοβαρότερες περιπτώσεις, χρειάζεται κάποια χειρουργική παρέμβαση. Η χειρουργική παρέμβαση αφορά την κλασσική αιμορροΐδεκτομή κατά Millingan-Morgan ή την τεχνική κατά Longo.
  • Πλέον η θεραπεία των αιμορροΐδων μπορεί να γίνει με χρήση Laser. Η επέμβαση διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά, δεν χρειάζεται νοσηλεία (ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του), δεν απαιτεί μεγάλες δόσεις αναλγητικών και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις φυσιολογικές του δραστηριότητες, 1-2 μέρες μετά την επέμβαση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αθήνα: 210 440 6070

Ηράκλειο Κρήτης: 281 810 4858

 

Copyright by Surgiclinic 2018. All rights reserved.